Limba și literatura română
Matematică
Cele mai frumoase poveşti bilingve
Cărţi pentru Copii
Dezvoltare Personală
Cărţi pentru Familia Ta!
Cărţi pentru Sănătatea Ta!
Femei care aleargă cu lupii

REgândeşte. Surprinzatoarea noutate a vechilor idei
REgândeşte. Surprinzatoarea noutate a vechilor idei

Autor(i): Steven Poole

Nr. pagini: 288

Format: 16 x 23 cm

Anul apariţiei: 2018

ISBN: 978-606-38-0198-3

Disponibilitate: În stoc

> recomandă unui prieten

Preţ librării: 39,90 lei

Reducere: 10% (3,99 lei)

Preţ site: 35,91 lei

Descriere:
O demonstraţie strălucitoare şi originală a faptului că noile idei provin dintr-unele vechi mai frecvent decât ne dăm seama şi că secretul gândirii ar putea consta, de fapt, în regândire.

ŞTIAŢI CĂ:
Producătorul de maşini electrice Tesla valorifică o invenţie apărută pentru prima oară în 1837?
După 11 septembrie, primele trupe terestre ale S.U.A. trimise să lupte împotriva talibanilor n-au făcut-o în interiorul unor tancuri ultramoderne, ci călare pe cai?
În 2004, FDA a aprobat lipitorile ca dispozitiv medical?
În 2015, un farmacolog chinez a primit Premiul Nobel pentru descoperirea unui tratament contra malariei bazat pe plante, care a fost inspirat dintr-un text datând din secolul al IV-lea?
Epigenetica a fost descoperită de un francez pe nume Lamarck, a cărui teorie a evoluţiei a fost considerată greşită vreme de două sute de ani?
Iniţial, Viagra a fost creată ca tratament pentru angina pectorală, dar un efect secundar „întăritor” a determinat compania farmaceutică să găsească o nouă întrebuinţare pentru micuţa pilulă albastră?

Inovaţia nu-i întotdeauna atât de inedită precum pare. Aceasta este povestea modului în care vechile idei care au fost luate în zeflemea sau ignorate secole de-a rândul dau astăzi buzna în avangarda ştiinţei şi tehnologiei, influenţându-ne felul în care ne trăim vieţile. Recurgând la exemple din lumea afacerilor, filosofie sau ştiinţă, variind de la propunerile neconvenţionale din sălile de şedinţe la marile proiecte pentru schimbări sociale şi politice, Regândeşte demonstrează că reevaluarea ideilor vechi, la care s-a renunţat, este adeseori cheia unor idei noi ale epocii noastre. Convingătoare, splendidă şi scrisă exuberant, lucrarea editorialistului de la The Guardian, Steven Poole, dovedeşte că, dacă vrem să influenţăm viitorul, ar trebui să începem prin a arunca o privire în trecut.

„O călătorie pe un covor fermecat prin istoria gândirii, la o înălţime de la care ni se înfiripă în faţa ochilor corespondenţe şi tipare neaşteptate... Talentul narativ al autorului stă mărturie că acest vârtej al descoperirilor nu va sfârşi într-un maldăr de hârtii împrăştiate pe podea... Puterea lui de a orchestra lucrurile a dat rezultate. Printre cele mai frumoase complimente pe care le poţi face acestei cărţi este că te ajută să vezi lucrurile într-un mod diferit. Câtă vreme nu vei fi orbit de focurile de artificii, Regândeşte te va ajuta să capeţi o perspectivă nouă.”
The Guardian

„O comoară... O carte isteaţă şi distractivă care, în cel mai rău caz, te va ajuta să fii mai interesant la petreceri.”
The Times

STEVEN POOLE este autorul cărţilor Unspeak, Trigger Happy şi Who Touched Base in My Thought Shower? Are o rubrică în The Guardian, lucrările sale referitoare la lumea ideilor şi cultură apărând şi în The Wall Street Journal, The Atlantic, The Times Literary Supplement şi în multe alte publicaţii. A absolvit Universitatea Cambridge, a trăit mulţi ani la Paris şi acum locuieşte în East London.

„O taxonomie distractivă, care-ţi deschide ochii asupra ideilor care refuză să dispară."
The Financial Times

„Cu această carte, Poole confirmă că este unul dintre cei mai antrenanţi şi mai provocatori scriitori în domeniul ştiinţei şi al tehnologiei.”
The Spectator

„Uimitoare... Fascinantă... Când vine vorba despre descrierea unei idei complexe, Poole este unul dintre cei mai buni scriitori de care putem avea parte... O carte profundă şi provocatoare.”
The Sunday Times

Recomandă unui prieten

Recomandă unui prieten
REgândeşte. Surprinzatoarea noutate a vechilor idei
De la
Numele tău
Emailul tău
Pentru
Email prieten
Mesaj suplimentar
CAPTCHA Image
Introdu codul din imaginea de mai sus:
vreau altă imagine
Geografia geniului. Cele mai creative locuri din lume: de la Atena antică la Silicon ValleyGeografia geniului. Cele mai cr...

Eric Weiner

32,90 lei29,61 lei

Adevăr sau minciună. Fii sincer cu tine şi cu ceilalţi!Adevăr sau minciună. Fii sincer...

Marc Pistorio

32,90 lei29,61 lei

Ştiinţa lui DE CE. Răspunsuri la întrebări despre lumea din jurŞtiinţa lui DE CE. Răspunsuri l...

Jay Ingram

27,90 lei25,11 lei

Mintea creativă. Schimbă-ţi radical gândirea. Abandonează zona de confort. Dezvoltă strategii îndrăzneţe.Mintea creativă. Schimbă-ţi rad...

Scott Cochrane

25,90 lei23,31 lei

Ai mai putea fi interesat de: