Limba și literatura română
Matematică
Cele mai frumoase poveşti bilingve
Cărţi pentru Copii
Dezvoltare Personală
Cărţi pentru Familia Ta!
Cărţi pentru Sănătatea Ta!
Femei care aleargă cu lupii

Regulile Berlinului. Europa şi calea germană
Regulile Berlinului. Europa şi calea germană

Autor(i): Paul Lever

Nr. pagini: 352

Format: 13 x 20 cm

Anul apariţiei: 2018

ISBN: 978-606-38-0200-3

Disponibilitate: În stoc

> recomandă unui prieten

Preţ librării: 34,90 lei

Reducere: 10% (3,48 lei)

Preţ site: 31,42 lei

Descriere:
În a doua jumătate a secolului XX, Germania a devenit puterea politică şi economică dominantă în Europa şi arbitrul tuturor deciziilor importante ale Uniunii Europene. Cu toate acestea, Uniunea Europeană condusă de Germania este organizată de o aşa manieră încât să apere interesele naţionale ale acestei ţări. Germania îşi exercită puterea cu scopul de a proteja economia germană şi de a-i permite să joace un rol influent în lume. Dincolo de acestea, nu există nicio viziune sau vreun scop ascunse.

În cartea de faţă, fostul ambasador britanic la Berlin, Paul Lever, ne oferă o prezentare aprofundată şi unică a Germaniei moderne. Acesta arată felul în care istoria ţării i-a influenţat structurile economice şi politice actuale şi furnizează perspective importante asupra probabilelor provocări şi alegeri viitoare, în special în contextul crizei refugiaţilor din 2015, în urma căreia Germania a oferit găzduire pentru mai mult de un milion de imigranţi.

Având în vedere că Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, această carte este o lectură esenţială care sugerează forma viitoare a unei Europe dominate de Germania.

PAUL LEVER a fost ambasadorul Marii Britanii în Germania între anii 1997-2003. La începutul carierei sale diplomatice s-a specializat în probleme de securitate politică şi economică europeană.
A lucrat la NATO, la Comisia Europeană, ca preşedinte al Joint Intelligence Committee – JIC (Comisia Mixtă pentru Serviciile de Informaţii) şi ca director economic din partea Uniunii Europene la Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii.
Între 2004 şi 2010 a fost preşedinte al Royal United Services Institute (Institutul Regal al Serviciilor Unite).

„Oportună şi edificatoare, cartea lui Paul Lever ne spune de ce Germania este vitală pentru Europa şi de ce Europa este atât de importantă pentru Germania.”
PETER MANDELSON, om politic britanic, fost Comisar European pentru Comerţ (2004-2008)

„Intuiţiile lui Paul Lever nu pot fi ignorate de politicienii, diplomaţii şi negociatorii care vor fi însărcinaţi cu trasarea viitorului nostru, dar şi al Uniunii Europene, în următorii ani.”
GISELA STUART, fost parlamentar britanic

„În acest raport făcut la rece, pătrunzător şi foarte detaliat despre Germania în Europa, un fost ambasador britanic analizează ascensiunea şi dominaţia Berlinului. Fără temeri sau iluzii, Paul Lever este nemilos de clar în privinţa declinului influenţei franceze în UE, lăsând Germania doamnei Angela Merkel să controleze întru totul o Uniune ale cărei structuri le reflectă aproape fidel pe acelea ale Germaniei înseşi. «Uniunea Europeană înseamnă Germania, scrisă cu majuscule.» însă Paul Lever, încrezător în democraţia germană, este de părere că această putere nu va fi întrebuinţată greşit, cu atât mai puţin pentru că Germania nu ar avea o idee clară despre felul în care ar trebui să se dezvolte UE. Europa îi convine doamnei Merkel aşa cum este acum, iar Lever – făcând opinie separată faţă de pesimismul şi neliniştea din prezent – anticipează că peste douăzeci de ani Uniunea Europeană nu va fi radical diferită.”
NEAL ASCHERSON, scriitor şi jurnalist scoţian

Recomandă unui prieten

Recomandă unui prieten
Regulile Berlinului. Europa şi calea germană
De la
Numele tău
Emailul tău
Pentru
Email prieten
Mesaj suplimentar
CAPTCHA Image
Introdu codul din imaginea de mai sus:
vreau altă imagine
Instruiţi să ucidă. Cea mai dură şcoală de lunetişti din lumeInstruiţi să ucidă. Cea mai dur...

Brandon Webb, John ...

39,90 lei35,91 lei

Misiune secretă. Cazuri reale ale forţelor speciale din 16 ţăriMisiune secretă. Cazuri reale a...

Judith Grohmann

27,90 lei25,11 lei

Expansiunea Chinei. Cum Alibaba, Huawei, Lenovo şi alţii schimbă regulile afacerilorExpansiunea Chinei. Cum Alibaba...

Edward Tse

32,90 lei29,61 lei

Ai mai putea fi interesat de:
Expansiunea Chinei. Cum Alibaba, Huawei, Lenovo şi alţii schimbă regulile afacerilorExpansiunea Chinei. Cum Alibaba...

Edward Tse

32,90 lei29,61 lei

Cei care au cumpărat acest titlu au mai cumpărat şi: