Alimentaţia după grupa sangvină. 120 de reţete gustoase şi uşor de preparat pentru a dobândi şi a vă menţine silueta

Autor(i): Karen Vago, Lucy Degrémont

În stoc

Data livrare: 21-04-2024

Preț special 25,99 Lei Preț standard 28,88 Lei
Ştim cu toţii cât de importantă este grupa sangvină atunci când se pune problema unei transfuzii. Dar, dacă grupa sangvină îşi pune amprenta asupra sistemului imunitar, de ce nu ar avea ea atunci o influenţă şi asupra nevoilor alimentare ale organismului? Dar tocmai aceasta este ideea, popularizată în urma observaţiilor clinice ale medicilor americani Peter J. D’Adamo şi Ralph Golan şi dezvoltată în cartea lor de cele două autoare – Karen Vago, nutriţionistă, pentru care proteinele, acizii graşi şi antioxidanţii nu mai au de mult vreun secret şi care recomandă cu stricteţe celor trataţi o alimentaţie conformă grupei lor sangvine, şi Lucy Degrémont, o demnă purtătoare a bonetei de maestru bucătar, un adevărat as culinar creativ, care nu pierde niciodată ocazia de a-şi pune cunoştinţele nutriţioniste în slujba alimentaţiei în funcţie de grupa sangvină –, o carte ce ne propune un nou fel (nu vă grăbiţi, nu de mâncare) de a ne hrăni, un principiu simplu, conform căruia anumite alimente convin în mod deosebit anumitor grupe sangvine, în vreme ce, în cazul altor grupe de sânge, ele ar trebui de-a dreptul evitate. Iar teza nutriţionistă susţine că binefacerile acestei diete se reflectă, printre altele, asupra sistemului digestiv, a capacităţii de apărare a organismului împotriva îmbolnăvirilor, a stării de oboseală sau a neplăcutei zestre de colesterol. Ceea ce, pe scurt, ar vrea să impună legătura imperativ nuanţată dintre alimentaţie şi starea generală a organismului!
Debutând cu un capitol sintetic, asupra originii grupelor sangvine şi a modului în care acestea influenţează sănătatea individului şi interacţionează cu alimentele consumate, dublate de recomandări nutriţionale, precum şi de liste de alimente cu indicaţii suplimentare referitor la ceea ce i se potriveşte fiecărei grupe sangvine, cartea se constituie mai apoi într-un ghid practic, de 120 de meniuri şi reţete comentate, bogate în elemente nutritive esenţiale (extrase din alimente proaspete, netratate) pentru o stare excelentă a organismului, şi într-un program alimentar simplu, în urma căruia să se poată atinge din plin starea de sănătate generală.

CUPRINS:
Grupele sangvine pe scurt • Listele alimentelor • Ciorbele şi supele • Salatele • Legumele • Brânza de capră • Melcii • Peştele • Carnea roşie, carnea de pasăre şi vânatul • Tofu şi tempeh • Sosurile • Deserturile • Băuturile • Torturile • Reţete de Crăciun • Reţete de bază • Meniuri pentru cele patru grupe sangvine • Lista reţetelor • Bibliografie • Index.
Date tehnice
Autor(i) Karen Vago, Lucy Degrémont
Număr pagini 272
Anul apariţiei 2008
ISBN 9789737481993
Format carte 16 x 23 cm
Cod produs U061
Scrie o recenzie

Ce părere aveţi despre produsul: Alimentaţia după grupa sangvină. 120 de reţete gustoase şi uşor de preparat pentru a dobândi şi a vă menţine silueta


Rating-ul dumneavoastră