Cum înveți limba franceză folosind doar dicționarul și rețelele de socializare

Internetul este o resursă utilă din multe puncte de vedere, implicit pentru învățarea unei limbi străine. Aplicațiile lingvistice online și tutorialele audio sunt, probabil, primele locuri virtuale de unde te gândești să-ți iei porția de cunoștințe, însă, trebuie să știi că și rețelele sociale pot fi profesori buni de limbi străine. În plus, dacă folosești în paralel dicționarele, cu siguranță că nu mai ai nevoie de cursuri speciale. Partea și mai bună este că, aplicând simultan aceste două metode, poți învăța orice limbă străină îți dorești.

Noi îți propunem să începi să descoperi tainele limbii franceze, a cincea cea mai vorbită limbă din lume. Cunoașterea dulcelui dialect franțuzesc reprezintă un atu indiscutabil în diverse domenii de activitate, dar și în viața de zi cu zi. Așadar, află cum poți deprinde noțiuni de limbă franceză, folosind doar dicționarul și rețelele de socializare!

De ce să folosești Instagramul și Facebook-ul în învățarea limbii franceze

Învățarea unei limbi străine - implicit a limbii franceze - de pe Instagram, Facebook și alte rețele de socializare prezintă o mulțime de oportunități și de avantaje, printre care:

  • Îți poți exersa cunoștințele ligvistice comentând la diverse posturi, în interacțiunile cu utilizatori vorbitori de limba franceză;

  • Ai posibilitatea de a-ți eticheta prietenii care vorbesc limba franceză, în diverse postări, tocmai pentru a-i invita la discuție;

  • Poți comenta la clipurile înregistrate live ale vorbitorilor nativi de limba franceză, punându-le diverse întrebări;

  • Poți da share videoclipurilor în limba franceză de pe Snapchat, pentru a-ți exersa aptitudinile lingvistice de franceză;

  • Te poți conecta cu oameni de naționalitate franceză pe Twitter;

  • Te poți alătura comunităților dedicate de pe Internet, pentru a schimba ponturi despre învățarea limbii franceze.

Care este rolul dicționarelor atunci când înveți o limbă străină?

Am stabilit deja că Internetul și, mai specific, rețelele de socializare, reprezintă unelte foarte utile în deprinderea abilităților comunicaționale într-o limbă străină, însă, așa cum spuneam, nu trebuie să renunțăm nici la metodele tradiționale de învățare. Dicționarele sunt indispensabile atunci când vrei să înveți limba franceza, la fel ca orice altă limbă. De fapt, ele ar trebui să fie manualele de bază ale oricărui ”învățăcel” într-ale limbilor străine. Acestea sunt, de regulă, lucrări complexe, care oferă informații cărora nu le poți contesta corectitudinea. Deși ne oferă avantaje evidente în învățarea limbilor străine și în multe alte activități, mediul virtual prezintă, totuși, un mare minus: nu putem fi niciodată siguri despre acuratețea datelor extrase din diverse surse online. De aceea, sfatul nostru este să îți alegi cu atenție site-urile și aplicațiile de unde poți învăța limbi străine și să consulți, de fiecare dată când ai nelămuriri, dicționarele realizate special.

Odată ce ți-ai propus să înveți limba franceză, e foarte important să aloci constant timp pentru îndeplinirea obiectivului tău. Îmbinând metodele de învățare moderne, foarte ofertante, cu cele tradiționale, sigure, vei reuși să devii un bun vorbitor al limbii franceze, unul dintre cele mai melodioase dialecte cu rădăcini romanice!