Cele mai frumoase poveşti bilingve


Cum îmbini utilul cu plăcutul când vine vorba de a le citi copiilor?

Citeşte noua noastră colecţie şi bucură-te de redescoperirea poveştilor copilăriei alături de copiii tăi!

Editura NICULESCU anunţă lansarea colecţiei pentru copii Cele mai frumoase poveşti bilingve, care reuneşte titluri dedicate învăţării într-o manieră ludică a limbii engleze. Acestea sunt adaptate nivelului de vârstă şi de vocabular, ajutând la însuşirea unor noi expresii şi învăţarea structurilor gramaticale, procesul fiind facilitat de faptul că urmărirea textului se poate face uşor, textul în limba română şi cel în limba engleză fiind aşezate în oglindă, pe fiecare pagină.

Poveşti de Fraţii Grimm

Poveştile terifiante, minunate şi cu tâlc ale celebrilor Fraţi Grimm, inspirate de poveştile din folclor şi ecranizate de nenumărate ori de-a lungul timpului, acum în varianta bilingvă, special adaptate pentru copii.

Ştiaţi că:

Frații Grimm și-au adus contribuția la formarea limbii germane, în special prin dicționarul Deutsches Wörterbuch? Dicționarul Fraților Grimm avea 33 de volume și cântărea 84 kg.


Repovestire de Jan Davidson, cu ilustraţii de Niroot Puttapipat

Vârstă recomandată: 10+

http://www.niculescu.ro/prod/Povesti_de_Fratii_Grimm

Moby Dick

Herman Melville

Este, poate, cartea de care se apucă mulţi, dar reuşesc să o termine puţini, datorită textului care conţine extraordinar de multe alegorii şi simboluri, unele dificil de descifrat, cartea fiind analizată în diferite chei. Repovestirea de faţă, însă, va fi citită cu plăcere de copii, care vor putea urmări şi vizual traseul făcut de căpitanul Ahab în căutarea balenei sale.

Ştiaţi că:

Balena albă este inspirată după o cetacee care a existat în realitate, pe numele ei Mocha Dick. Aceasta a fost denumită după insula Mocha (lângă care balena a fost descoperită). Este cunoscută datorită faptului că înota agale pe lângă nave, dar, la orice semn de atac, ataca la rândul său distrugând navele care o atacau.

Repovestire de Geraldine McCaughrean, cu ilustraţii de Victor Ambrus

Vârstă recomandată: 11+

http://www.niculescu.ro/prod/Moby_Dick

 Pinocchio

Carlo Collodi

Mult îndrăgita poveste a lui Carlo Collodi, a păpuşii din lemn care învaţă cum să devină un băiat adevărat a încântat copilăriile a zeci de generaţii. Acum, o puteţi găsi la Editura NICULESCU în varianta bilingvă, pentru a putea învăţa mai uşor şi mai repede limba engleză. Simpaticele personaje Gepetto, Mangiafoco, Zâna cea Bună şi Arlechin revin acum într-o variantă nouă, potrivită pentru copii!


Ştiaţi că:

Noţiunea de „literatură pentru copii” era nouă pe vremea lui Collodi, o inovaţie a secolului al XIX-lea? Prin urmare, conţinutul cărţii şi stilul autorului erau elemente de noutate, moderne, făcând din Collodi un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte operele altor scriitori care îi vor urma.

Repovestire de Claire O’Brien, cu ilustraţii de Victor Rivas

Vârstă recomandată: 8+

http://www.niculescu.ro/prod/Pinocchio

Ocolul Pământului în 80 de zile

Jules Verne

Urmăreşte aventurile lui Phileas Fogg şi ale lui Passepartout în jurul lumii, într-o adaptare potrivită pentru vârsta ta! Se va termina cu bine un pariu nebunesc de a face înconjurul planetei în doar 80 de zile? Ce vor face eroii noştri, puşi în faţa pericolelor şi a unor confruntări periculoase?

Ştiaţi că: Această lucrare a lui Jules Verne nu a fost niciodată criticată?

Repovestire de Rob Alcraft, cu ilustraţii de Alex Paterson

Vârstă recomandată: 9+

http://www.niculescu.ro/prod/Don_Quijote_de_la_Mancha

Don Quijote de la Mancha

Miguel de Cervantes

Cine nu a auzit de legendarele „mori de vânt”? Don Quijote de la Mancha, cunoscutul cavaler cu aventuri ridicole, îşi neagă vârsta şi porneşte în lume mânat de influenţa romanelor cavalereşti pe care le-a citit obsesiv, alături de scutierul său, Sancho Panza, mârţoaga Rosinanta şi armele sale făurite din carton. Unde va ajunge şi ce va face, oare?


Ştiaţi că: În 2002, autori importanţi din 100 de ţări au votat cartea lui Cervantes ca fiind ”cea mai bună carte de beletristică scrisă vreodată”?


Repovestire de Sally Prue, cu ilustraţii de Andy Elkerton

http://www.niculescu.ro/prod/Don_Quijote_de_la_Mancha

Vârstă recomandată: 10+



Produse recomandate