Cum să citești cărțile de dezvoltare personală ca să obții rezultatele dorite

Dezvoltarea personală este o datorie pe care fiecare dintre noi o avem față de noi înșine. Deși ai la dispoziție cursurile speciale care te pot învăța cum anume te poți cunoaște și cum poți progresa, există o metodă mult mai simplă și la îndemână care oferă aceleași rezultate: cărțile de dezvoltare personală. Fiind ușor de găsit pe rafurile librăriilor, fie ele și virtuale, aceste cărți trebuie tratate diferit față de cele de beletristică sau science fiction. Spre deosebire de cărțile care urmează un fir narativ, informațiile dintr-o lucrare de acest gen trebuie înțelese foarte bine pentru ca mai apoi să poți aplica sfaturile pe care ți le-a furnizat. Află, așadar, cum să citești cărțile de dezvoltare personală ca să obții rezultatele dorite!

Citește fără să te grăbești

 

Cel mai simplu sfat pe care îți recomandăm să-l urmezi dacă îți dorești să înțelegi, într-adevăr, mesajul pe care cărțile de dezvoltare personală doresc să-l transmită este să le parcurgi fără să te grăbești. Este foarte important să nu citești rapid, doar din dorința de a mai bifa încă o carte terminată pe lista ta de ”To read”. Din contră, este indicat să te limitezi la câteva pagini pe zi, deoarece fiecare paragraf al acestor lucrări conține informații foarte utile pentru scopul pe care ți l-ai setat: acela de a deveni o persoană mai bună, indiferent ce ar însemna pentru tine acest lucru!

 

Concentrează-te pe cuvintele pe care le citești

 

Dacă o carte de beletristică o vei citi, probabil, pe nerăsuflate, tocmai pentru a afla cât mai repede cu putință care este deznodământul poveștii, nu te sfătuim să faci același lucru și în cazul în care parcurgi o carte de dezvoltare personală. Ba chiar mai mult decât atât, trebuie să subliniem faptul că se poate întâmpla să recitești de mai multe ori anumite paragrafe, tocmai pentru a asimila foarte bine informația pe care ele o transmit. În plus, lecturând încă o dată același fragment poți descoperi noi sensuri ale cuvintelor transpuse în cadrul său. Practic, îți vei lărgi orizontul gândirii de fiecare dată, explorând noi perspectiv. Așadar, nu strică niciodată să revii asupra pasajelor pe care nu consideri că le-ai înțeles întrutotul.

 

Reflectă asupra a ceea ce ai lecturat

În timpul lecturii, focusează-te doar pe ceea ce citești. Încearcă să transpui ceea ce lecturezi în realitate și să identifici acele situații din viața ta în care poți aplica sfaturile oferite prin intermediul cărții. Trebuie să ții cont de faptul că nu este de ajuns doar să citești cărți de dezvoltare personală pentru a progresa pe plan personal sau profesional, ci este esențial să

înțelegi și să pui în practică ceea ce ele transmit.

O idee foarte inspirată este să îți iei notițe în timp ce lecturezi o astfel de lucrare și să reflectezi asupra acelor puncte cheie care ar putea să-ți aducă îmbunătățirile pe care le dorești în viața ta.

 

Evaluează

Există o mulțime de cărți de dezvoltare personală, care prezintă la fel de multe perspective diferite. Ceea ce trebuie să faci de fiecare dată când ai finalizat lecturarea unei astfel de cărți este să evaluezi ceea ce ai extras din cuprinsul său. Nicio carte din această categorie nu deține o rețetă absolută a fericirii, a bunăstării ori a prosperității; fiecare dintre noi este diferit, ceea ce înseamnă că ceea ce funcționează pentru o parte dintre noi, nu se pretează pentru ceilalți. De aceea, nu omite această etapă și selecteză doar acele sfaturi pe care le poți pune în aplicare în viața ta.

 

Noi îți punem la dispoziție o colecție variată de cărți de dezvoltare personală care abia așteaptă să-ți dezvăluie tainele ascunse între pagini!